Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 7
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 5
Slide 7
Slide 1
Slide 2

Deel uw mening

Via ons opiniepanel kunt u uw mening geven over actuele onderwerpen.

Opiniepanel

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

Golfbaan Soestduinen moet boskap compenseren

maandag 22 oktober 2018

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 18 oktober, jongstleden was er maar 1 onderwerp aan de orde: het voorstel om het bestemmingsplan voor het gebied van de golfbaan Soestduinen zo aan te passen dat een ruime driving range (afslagplaats) kan worden aangelegd. Dat gaat wel weer ten koste van het bos langs het Heezerspoor west.

Een bos dat al zwaar beschadigd is door de bouw van 96 appartementen rond de golfbaan. Logischerwijs had er natuurlijk ruimte voor een betere afslagplaats binnen de golfbaan zelf moeten worden gerealiseerd. Dat is niet gebeurd en gebleken is dat de golfbaanvereniging het bos al gekapt heeft en de afslagplaats al is aangelegd voordat de raad met het voorstel daartoe heeft ingestemd. Een slechte zaak.

Het heeft alleen weinig zin om de afslagplaats te sluiten. Daarmee zijn de bomen niet terug en zouden de Soesters die op Soestduinen een balletje slaan, onnodig worden gedupeerd. Het college heeft er op gewezen dat het gebied in de Ecologische Hoofd Structuur ligt (tegenwoordig Natuur Netwerk Nederland, NNN genoemd). Dat betekent dat de bomenkap gecompenseerd moet worden zodat de natuur er per saldo niet op achteruit gaat.

Gelet op de manier waarop de vereniging de afslagplaats heeft gerealiseerd, dringt GGS er sterk op aan dat goed gecontroleerd wordt of en hoe die compensatie wordt aangepakt. Het college heeft toegezegd streng te controleren.

Jan Paauw

Fractievoorzitter

06 - 20 66 71 56

Fractievoorzitter

Aandachtsgebieden: Financiën - Economie - Bestuurlijke taken - Sport - Wonen - Ruimtelijke Ordening


Stuur een e-mail

Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht