13 maart Informatieavond Hoogveengebied aan de Wieksloot

vrijdag 7 maart 2014

Op donderdag 13 maart organiseert Natuurmonumenten een informatieavond over het hoogveen natuurgebied in Hees/Soesterveen. Iedereen is van harte welkom vanaf 19:00 uur in Stay Okay, Bosstraat 16.

Natuurlijk is GGS - Gemeentebelangen Groen Soest - voor bescherming van natuurgebieden. Eén van de gebieden die met name wordt genoemd in ons programma is het laatste restant hoogveen in de provincie Utrecht. Het ligt in de zogeheten ‘kernrandzone’ langs de Wieksloterweg. Daar wil Natuurmonumenten natuur en landschap verbeteren in harmonie met de wensen van bewoners.

De organisatie stelt het zeer op prijs als je voor 10 maart je aanwezigheid meldt door een mail te sturen naar beheereenheid-utrecht@natuurmonumenten.nl

Illustratie: NMU (Natuur en Milieu Federatie Utrecht). Voor de duidelijkheid: op de kaart staan in rood de eigendommen waarop geen regulier pachtcontract rust en die dus daadwerkelijk als natuurgebied zijn ingericht en als zodanig beheerd worden. De regulier verpachte gronden zijn groen ingetekend.

Klik hier voor meer informatie op de site van Natuurmonumenten.

Harry Witte

Bestuurslid

Bestuurslid

Als geboren en getogen Soester heb ik veel mooie plekken zien verdwijnen. Het dorpskarakter van Soest moet niet verder worden aangetast. Ik ben tien jaar wethouder geweest en achttien jaar raadslid. In Soesterberg was ik vier jaar verantwoordelijk voor het Masterplan,Hart van de Heuvelrug en de transitie van de vliegbasis. De bijzonder fraaie omgeving van Soest en Soesterberg moet beschermd worden. Ik was initiator van de fietsbrug en redde het openbaar onderwijs in Soest. Ik bezit principieel geen auto, maar doe aan autodelen.