Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 4
Slide 5
Slide 5
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

Raad in gesprek met inwoners

vrijdag 16 februari 2024

Na de invoering van de zogenaamde spreidingwet, is de gemeente Soest verplicht om voorlopig 286 asielzoekers op te vangen. Hierbij opgeteld komen de statushouders en Oekraïense vluchtelingen die in Soest woonruimte moeten hebben. In totaal al gauw ruim 500 personen waarvoor woonruimte beschikbaar moet zijn, waarbij we als gemeenschap natuurlijk ook rekening moeten houden met spoedzoekers en Soester starters op de woningmarkt. 

In een speciale bijeenkomst op 29 februari a.s. kunnen de inwoners om de tafel met de raad, zodat de raadsleden kunnen horen welke ideeën, suggesties en aandachtspunten de inwoners hebben over de tijdelijke huisvesting van eerdergenoemde groepen.

Al deze informatie zullen de raadsleden gebruiken om eind maart een besluit te kunnen nemen over hoe er wordt omgegaan met richtlijnen voor tijdelijke woningen en vluchtelingenopvang. Let op: het gaat nu niet over de locaties, zoals bijvoorbeeld de Open Hof. Het programma/agenda

De bijeenkomst begint op 29 februari a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis. In de raadszaal wordt een toelichting gegeven over de insteek van de avond en is er een korte terugblik op eerdere bijeenkomsten over dit onderwerp. Om 19.45 uur starten de gesprekken in kleinere groepen onder begeleiding van externe gesprekleiders. Daarna keert iedereen weer terug in de raadszaal en zal er een terugkoppeling zijn. Ook wordt er informatie gegeven over het vervolg dat zal plaatsvinden op 14 maart met een oordeelsvorming van de raad.

Op 29 februari zullen de raadsleden en fractieassistenten vooral luisteren naar de inwoners en open vragen stellen, zonder verder een oordeel uit te spreken. Factsheets worden gemaakt en vooraf aan de deelnemers beschikbaar gesteld. 

Extra informatie en hoe u zich kunt aanmelden voor deze avond vindt u hier  https://www.soest.nl/vluchtelingenopvang-en-tijdelijke-huisvesting.

Jan Paauw

Fractievoorzitter

06 - 206 671 56

Fractievoorzitter

Aandachtsgebieden: Financiën - Economie - Bestuurlijke taken - Sport - Wonen - Ruimtelijke Ordening


Stuur een e-mail

Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht