Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 4
Slide 5
Slide 5
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

NIEUW, MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW GRIFTLAND COLLEGE

woensdag 14 juni 2023

Onlangs stemde de voltallige raad in met het voorbereidingskrediet voor de vervangende nieuwbouw van het Griftland College. De realisatie van het nieuwe gebouw staat gepland voor 2026. 

Het nieuwe Griftland komt grotendeels op dezelfde plek en deels op het perceel ernaast, dat eigendom is van de gemeente. De bouw start op het naastgelegen perceel en het oude gebouw wordt stukje voor stukje vervangen, waardoor de leerlingen niet gehuisvest  hoeven te worden in een tijdelijk gebouw elders. Dit levert een besparing op van € 4 tot € 5 miljoen.

Er komt een energieneutrale school die geschikt zal zijn voor 1.400 leerlingen. Eerder werd rekening gehouden met huisvesting van rond de 1300 leerlingen, maar door recente leerlingenprognoses die laten zien dat er een stijging wordt verwacht, is besloten om de  plannen hierop aan te passen. Ook was er in eerdere plannen sprake van drie gymzalen, maar gebaseerd op de hogere leerlingenprognoses is besloten om dit bij stellen naar vier gymzalen. Op dit moment beschikt het Griftland overigens ook al over vier gymzalen. 

Keer op keer wordt weer bevestigd hoe belangrijk fysieke inspanning is voor lichaam en geest. De beoogde vier gymzalen klinken ons daarom als muziek in de oren, zeker als deze ook ingezet kunnen gaan worden voor de georganiseerde sport in de uren waarin er  geen les wordt gegeven. Wethouder Scholten gaf tijdens de opiniërende raadsvergadering een week eerder aan, dat er verkennende gesprekken worden gevoerd met de Springbokken. GGS hoopt op vruchtbare gesprekken, ook met andere sportclubs.

Het Griftland wil een grote theaterzaal realiseren in de aula, GGS juicht goede culturele voorzieningen voor alle leerlingen toe. GGS wil echter dat nog veel meer mensen kunnen gaan genieten van een mooi theater binnen een multifunctioneel Griftland. Ook gezien de  plannen mbt. de huidige locatie van Idea, waar wij in de toekomst graag betaalbare woningbouw zien. De toezegging van de wethouder dat de onderzoeken worden verbreed en de gesprekken met de schooldirectie worden gevoerd, geven ons het vertrouwen dat er serieus naar onze voorstellen wordt gekeken. 

Maar bovenal gunnen wij de jeugd en de docenten een gezond, veilig en toekomstbestendig schoolgebouw. Een gebouw waarin ook ver na 2026, leerlingen de opleiding krijgen die bij hun past. GGS stemde dan ook van harte in met dit voorbereidingskrediet.

Annemarieke Weith-Plomp

Raadslid

06 - 517 590 39 (Na 17.30)

Raadslid

Aandachtsgebieden: Veiligheid - Zorg en welzijn - Onderwijs - Jeugdzaken


Stuur een e-mail

Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht