Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 4
Slide 5
Slide 5
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3

Deel uw mening

Via ons opiniepanel kunt u uw mening geven over actuele onderwerpen.

Opiniepanel

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

Stem Lijst 1: Tim de Wolf

zondag 13 maart 2022

Groen op 1

Soest heeft een prachtige omgeving. Daar moeten wij zorgvuldig mee omgaan. Geen woonwijken aanplakken in het groen, maar binnenstedelijk oplossingen zoeken voor het tekort aan huizen. Een gezonde wereld helpt ook de mens. Die wereld begint in je eigen huis, straat en dorp.

Achtergrond

Als mensheid kunnen wij alleen prettig bestaan als we rekening houden met plant en dier. De roofbouw die we op onze omgeving hebben gepleegd, blijkt steeds vaker problemen te scheppen waar mens èn natuur onder lijden. Respectvol omgaan met de wereld kan de balans nog herstellen. Daar zet ik mij graag voor in. Een betere wereld begint lokaal. Als coördinator van de IVN-Paddenwerkgroep Soest help ik - met een groep enthousiaste vrijwilligers - amfibieën op hun jaarlijkse trek naar de paarplaats in poel of sloot. Waar ze drukke wegen kruisen zetten we ze over. Zo blijven meer van deze nuttige dieren in leven. Verder wandel en fiets ik veel door de natuur in Gooi, Eemland en op de Utrechtse Heuvelrug. Ik struin graag door steden om te genieten van 20e eeuwse architectuur. Mijn werk speelt zich af in de culturele sector. In Utrecht studeerde ik economische- en sociale geschiedenis. Dit combineerde ik met mijn belangstelling voor oude grammofoonplaten. Zo’n 25 jaar geleden ben ik een eigen bedrijf begonnen in een ‘niche’ van de geluidstechniek. Ik conserveer, restaureer en documenteer oude geluidsdragers (wasrollen, platen, geluidsbanden) voor particulieren, archieven en musea. Mooi cultureel erfgoed blijft zo behouden.

Waarom GGS

In de afgelopen raadsperiode (2018-2022) heb ik mij als lid van de fractie van GGS vooral gericht op natuur en omgeving, verkeer en cultuur. Overstromingen, veeziekten, klimaatverandering, slagregens en droogte: het zegt ons dat het anders moet. Circulariteit is de richting. Zorgvuldig omgaan met ons milieu. Goede ruimtelijke planning, rekening houden met wijzigend weer, waterhuishouding leidend bij planning, circulaire landbouw, duurzaam bouwen, natuur-inclusief, lokale voedselproductie. Anticiperen op ontwikkelingen in de toekomst. Hoe wonen we in 2050? Hoe regelen we onze energiebehoefte en mobiliteit? Wees bereid een stap opzij te doen voor een groene wereld, mooier en gezonder. Gun ruimte aan natuur, landschap en schoonheid. Daar staat GGS voor. Binnen GGS voel ik me thuis. We vormen een hecht team en versterken elkaar. Elk lid van de fractie heeft zijn of haar specifieke expertise en prioriteiten. Een bonte club, maar uiteindelijk worden we het altijd eens, met de kracht van argumenten, voor een mooi en duurzaam Soest. Realistisch en idealistisch, werkend vanuit één visie: Groen op 1.

Stem op 16 maart : nr 4. Tim de Wolf - GGS lijst 1. Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht