Genomineerden voor de Harry Witte Prijs 2021 bekend

vrijdag 14 januari 2022

Gemeentebelangen Groen Soest reikt eens in de twee jaar een prijs uit aan een werk- of actiegroep die succesvol en met veel inzet actievoert in Soest en/of Soesterberg. Voorwaarde is dat deze actie gericht is op het algemeen belang of welzijn van mens, dier of omgeving.

Dit jaar zijn er vier genomineerden. Het was de bedoeling om de prijswinnaar op de nieuwsjaarreceptie van GGS bekend te maken, echter door de beperkende Corona maatregelen kon deze geen doorgang vinden. Als de beperkingen zijn opgeheven zal z.s.m. een nieuw bijeenkomt worden georganiseerd.  Op deze bijeenkomst zal dan bekend worden gemaakt wie de winnaar is van de 'Harry Witte Prijs 2021'.

De prijs wordt uitgereikt door Harry Witte en de winnaar krijgt de prijs, een geldbedrag en kunstobject gemaakt door Ton Paauw. Ook de genomineerden ontvangen een blijvende herinnering.

De genomineerden van dit jaar zijn in willekeurige volgorde:

• Werkgroep Behoud Soester Hoogveen

De werkgroep voert actie om een heel bijzonder natuurgebied aan de zuidwestkant van Soest te behouden. De werkgroep bestaat uit lokale natuurliefhebbers en omwonenden van het Soesterveen. Zij strijden tegen mogelijke bebouwing van een stukje Soest dat beter behouden kan blijven om het hoogveen te beschermen.

• Stichting Samen voor Soesterberg

Deze stichting viel op door de positieve wijze waarop zij aandacht vragen voor hun doelstellingen. Een van hun doelstellingen is om door middel van sociaal-culturele activiteiten binnen de groeiende dorpsgemeenschap van Soesterberg voor meer sociale samenhang te zorgen. Deze activiteiten kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan de tevredenheid van de inwoners over hun leefomgeving.

• Volkstuinverenining Ons Buiten

Deze vereniging heeft al jaren een volkstuinencomplex in de polder van Soest. Gedurende deze jaren is een duurzame en unieke plek in de polder ontstaan, die qua flora en fauna een waardevolle bijdrage levert aan de natuur. De vereniging viel eerder dit jaar op door actie te voeren tegen de plaatsing van zonnepanelen op juist deze bijzondere plek met het spandoek: ‘Hier zonnepanelen??? Ze kunnen het dak op’.

• LTC Soestdijk

Deze tennisvereniging had het voornemen om een aantal van de buitenbanen te transformeren tot padelbanen. Padel is een relatief nieuwe sport die in korte tijd erg populair is geworden. De omwonenden reageerden geschrokken en maakten bezwaar tegen deze plannen, want padel is een luidruchtiger sport dan tennis. LTC heeft hierop een geluidsimpactonderzoek laten uitvoeren. Mede door de uitkomsten hiervan, besloot LTC af te zien van hun plannen. Hun proactieve reactie op de protesten van de omgeving, was voor GGS aanleiding om deze sportvereniging te nomineren.

Soest, 14 januari 2022
Hans de Koing

Hans de Koning

Bestuurslid

Ik ben een geboren en getogen Soester. Na een studie economie ben ik voornamelijk in de financiële sector werkzaam geweest. Ik geniet van Soest en met name de groene omgeving spreekt mij erg aan. Ik voelde mij al lange tijd aangetrokken door de standpunten van Gemeentebelangen Groen Soest. Na mijn pensionering heb ik mij in 2013 aangemeld bij de partij en werd bestuurslid. Een functie die ik met veel plezier bekleed.