Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 4
Slide 5
Slide 5
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3

Deel uw mening

Via ons opiniepanel kunt u uw mening geven over actuele onderwerpen.

Opiniepanel

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

Prijsopdrijving door biedingen slechte zaak!

dinsdag 7 december 2021

De start van de verkoop van de woningen op de Ferdinand Huycklaan komt nu écht dichtbij: donderdag 9 december om 12.00 uur gaan de 12 twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in verkoop! Dit lezen wij op de websites van de KLOKGROEP en plaatselijke makelaars. Geïnteresseerden voor deze nieuw te bouwen woningen komen al snel thuis van de koude kermis: om in aanmerking te komen voor een van deze huizen moeten potentiële kopers een bieding doen op de VON (vrij op naam)-vanaf prijzen! Mocht je niet hoger willen (of kunnen!) bieden, dan schrijf je je in op basis van de VON-prijs. Wij achten de kans dat iemand in dit laatste geval kans maakt op een van deze woningen nihil. 

Onze fractie vindt deze methode van bieden verwerpelijk. De KLOKGROEP grijpt de gekte op de woningmarkt aan om bij dit project de prijzen extra op te drijven. Dat projectontwikkelaars geld moeten verdienen is helder, maar door op deze wijze en op deze krappe markt extra geld binnen te harken is maatschappelijk gezien volstrekt ‘not done’.

Helaas kunnen wij hier met de huidige regelgeving als fractie niets aan doen. Echter, bij volgende nieuwbouwprojecten zal de fractie van GGS aandringen dat er vooraf afspraken gemaakt moeten worden over de wijze waarop de nieuw te bouwen huizen in de markt gezet gaan worden.

Hopelijk zijn de geïnteresseerde kopers bij dit project verstandig en laten zij zich goed voorlichten voordat zij een (te hoog) bod doen op een van de huizen op de Ferdinand Huycklaan.

Jan Paauw

Fractievoorzitter

06 - 206 671 56

Fractievoorzitter

Aandachtsgebieden: Financiën - Economie - Bestuurlijke taken - Sport - Wonen - Ruimtelijke Ordening


Stuur een e-mail

Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht