Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 4
Slide 5
Slide 5
Slide 7
Slide 7
Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3

Deel uw mening

Via ons opiniepanel kunt u uw mening geven over actuele onderwerpen.

Opiniepanel

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

Soesterberg heeft een Dorpshart

vrijdag 8 oktober 2021

Opening van het Den Berghplein.

Op vrijdag 8 oktober werd het Dorpshart van Soesterberg geopend door wethouder ruimtelijke ordening Harrie Dijkhuizen en kinderen van de Postiljon, Startbaan en de Carolusschool.

Twee appartementengebouwen, De Brigade en Den Bergh, omarmen het prachtige plein, waar ook De Vleugel staat: dit monument herinnert Soesterberg als Bakermat van de Nederlandse luchtvaart.

Het Den Berghplein is een mooie plek geworden met een fontein, nieuwe bomen en struiken. De tegels rondom De Vleugel zijn vervangen door aarde en gras. Hierdoor lijkt deze op een berg te staan.

Het kruispunt Rademakerstraat-Kampweg-Banningstraat- Veldmaarschalk Montgomeryweg heeft ook een metamorfose gekregen. De kruising is nu gelijkwaardig: gebruikers van fietspad hebben hier voorrang. Verkeersveiligheid is nu beter gewaarborgd, ook omdat de snelheid op de Kampweg tot de Moerbessenberg nu 30 km is.

De parkeerplaats bij het 4-5 mei monument is ook volledig vernieuwd.

De onderste bouwlaag van Den Bergh, de plint, biedt nog ruime mogelijkheid voor de vestiging van lichte horeca en maatschappelijke functies.

Aan de achterzijde van de gebouwen is een wandelgebied. Hier zijn de paarden weides voorzien van een nieuwe omheining met een mooie uitstraling.

Soesterberg is met het Den Berghplein, Den Bergh en de Brigade verrijkt met een prachtig Dorpshart.

In 2022 zal het plein feestelijk worden geopend voor alle inwoners van Soesterberg.

Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht