Blij met woningbouw op het TBS terrein

donderdag 8 april 2021

De fractie van Gemeentebelangen Groen Soest (GGS) is een voorstander van woningbouw in combinatie met bedrijvigheid op het voormalige TBS terrein. Het huidig bestemmingsplan laat dit niet toe, maar de kans dat hier ook woningen komen neemt toe. GGS juicht een dergelijke combinatie van heronwikkeling en binnenstedelijke woningbouw alleen maar toe.

De eigenaar/ontwikkelaar van het gebied, HF vastgoedontwikkeling BV, heeft ons een prachtig plan getoond waarbij aan de Beckeringhstraat woningbouw kan worden gerealiseerd.

Onze fractie had enige tijd geleden al aangegeven dat er onderzocht moest worden of woningbouw in combinatie met bedrijvigheid  zou kunnen op het voormalig TBS terrein tussen Beckeringhstraat en Koningsweg. Het plan zoals dat wordt gepresenteerd door ‘HF vastgoedontwkkeling BV’ is in onze ogen een mooie oplossing voor een combi tussen bedrijvigheid en wonen.

Motie Overbodig

Een aantal partijen heeft tijdens de raadsvergadering van 8 april een motie ingediend om de woningbouw op het TBS terrein versneld aan te pakken. Mede door deze motie heeft het College van Burgemeester en Wethouders harde toezeggingen gedaan om de mogelijkheid van woningbouw op het TBS terrein te onderzoeken. Ook gaat de wethouder op korte termijn met HF vastgoedontwikkeling BV hierover overleggen.

In verband met de zogenaamde ‘hindercirkels’ bij diverse bedrijfsactiviteiten vraagt wijziging van het bestemmingsplan een goede coördinatie. De toekomstige bewoners moeten immers verzekerd zijn van hun rust, terwijl ook de bedrijven rustig hun werk moeten kunnen doen.

Het College deed dus de toezegging één en ander te onderzoeken en om de besluitvorming omtrent de bestemming van het TBS terrein te versnellen. De motie werd daarmee in feite overgenomen door het college en daarmee overbodig. Gebruikelijk is dat de motie dan niet in stemming wordt gebracht. Dat dit toch gebeurde is vreemd. GGS heeft daarom tegen de motie gestemd, waarmee is aangegeven dat GGS in deze zaak groot vertrouwen stelt in het college.

Woningbouw op het TBS terrein past volledig in de visie van GGS: herontwikkeling en binnenstedelijke woningbouw, zodat we ons mooie landschap buiten de rode contouren kunnen behouden.