Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 7
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 5
Slide 7
Slide 1
Slide 2

Deel uw mening

Via ons opiniepanel kunt u uw mening geven over actuele onderwerpen.

Opiniepanel

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

Raadgever Annemarieke Weith: Samen vooruit kijken

dinsdag 28 april 2020

De wekelijkse rubriek 'Raadgever' in de Soester Courant is ook deze week voor een fractielid van Gemeentebelangen Groen Soest (GGS). Met deze rubriek geeft de krant telkens een raadslid de kans een persoonlijke bijdrage te geven. Deze keer Annemarieke Weith-Plomp over Vrijheid en vooruit kijken:

Het is een zonnige voorjaarsdag. Ik loop door de polder en hoor de koeien blij loeien als ze na een lange winter weer van de vrijheid in de wei mogen genieten. De lucht is strakblauw, op een gele helikopter na die richting het Meander ziekenhuis in Amersfoort vliegt.

FIKSE OPGAVE

Ik prijs mij gelukkig dat ik hier kan wandelen, een pauze kan nemen van de keukentafel, mijn kantoor van de afgelopen weken. Dat ik een baan heb, niet in quarantaine zit en mijn naasten (weer) gezond zijn. Al jaren werk ik in de media en de afgelopen periode was ook hier er een van improviseren. De tv-programmering ging net zo abrupt op de schop als het coronavirus Nederland binnen denderde en werd gevuld met talkshows en nieuwsprogramma’s over deze pandemie. Zappen had geen zin, de coronacrisis was plots overal. Recent onderzoek wees uit dat de tv-kijker na de aanvankelijke honger naar coronanieuws, weer meer behoefte kreeg aan ontspannende tv als tijdverdrijf. Nu het oog van de coronastorm over ons heen lijkt geraasd, zoekt iedereen -ondanks de voortdurende beperkingen- naar ‘het nieuwe normaal’. Ook als gemeenteraad is het belangrijk om samen verder en voorzichtig vooruit te kijken. Het wordt immers een fikse opgave om van Soest weer het (economisch) gezonde en bruisende dorp te maken waar wij met plezier wonen.

VRIJHEID

Door de gigantische, wereldwijde impact en alle maatregelen die onze bewegingsvrijheid beperken, wordt deze pandemie vergeleken met de Tweede Wereldoorlog. Extra wrang is dat wij dit jaar stilstaan bij 75 jaar Bevrijding en dat de herdenkingen op 4 mei en de feestelijkheden op 5 mei niet door kunnen gaan. Wat wij ons echter moeten realiseren is, dat wij tijdens deze strijd tegen corona wél de vrijheid hebben van meningsuiting, dat wij de vrijheid hebben om met elkaar te discussiëren, met elkaar kunnen praten over onze angsten en zorgen, dat de pers vrij is om te informeren en relativeren en dat wij vrij zijn om te participeren over de toekomst. Voelt u zich vooral ook vrij om ons als raadsleden te benaderen met uw suggesties, verwachtingen, zorgen en vragen! Kinderen en jongeren tot 18 krijgen weer wat meer vrijheid. Hopelijk krijgt iedereen zo gauw als dit veilig is de fysieke vrijheid om weer samen te zijn, samen te werken en samen op pad te kunnen. Hopelijk ervaren wij dan hetzelfde gevoel van vrijheid als de koeien die ik na een lange winter op stal, dansend de wei in zag gaan.

Annemarieke Weith-Plomp

Raadslid

06 - 517 590 39 (Na 17.30)

Raadslid

Aandachtsgebieden: Veiligheid - Zorg en welzijn - Onderwijs - Jeugdzaken


Stuur een e-mail

Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht