Gemeentebelangen Groen Soest
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 7
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 5
Slide 7
Slide 1
Slide 2

Deel uw mening

Via ons opiniepanel kunt u uw mening geven over actuele onderwerpen.

Opiniepanel

Sociale Media

Facebook
Twitter
Instagram

@GGS_Soest

Paddenredders gezocht

zondag 26 januari 2020

De politiek is een goed instrument om te werken naar een groene, meer duurzame, wereld. Dat neemt niet weg dat het ook goed is om, in het kader van natuurbescherming en verbetering van de biodiversiteit, met je voeten in de klei te staan. Ik doe dit sinds 2011 als coordinator van de IVN-Paddenwerkgroep in Soest.

Je kunt helpen door je aan te melden als ‘paddenredder’. Letterlijk ga je in de klei spitten als je helpt met het opzetten van de schermen langs de Wieksloterweg, figuurlijk als je een of meer avonden per week komt helpen met het overzetten van de padden.

Op woensdag 5 februari houdt de IVN-paddenwerkgroep een informatiebijeenkomst in De Veenweide, Vedelaarpad 53 3766CM te Soest.

Geintereseerden, oude-en nieuwe vrijwilligers, zijn hier van harte welkom. Er zal wat worden verteld over het leven van de pad en over onze activiteiten bij het overzetten van de padden.

In het kort: In het voorjaar ontwaken de padden uit hun winterslaap. Zij trekken dan naar een poel of sloot om te paren en om hun eieren af te zetten. Tijdens deze zogenaamde paddentrek worden duizenden dieren doodgereden op plaatsen waar verkeerswegen deze route van het winter- naar zomerverblijf doorsnijden. Op strategische plaatsen zetten we schermen in de berm en plaatsen we emmers in de grond om de padden op te vangen. Zo kunnen ze veilig door vrijwilligers worden overgezet.

Je kunt je opgeven op www.ivn.nl/afdeling/eemland/padden, via 06-22083997 en natuurlijk op de informatiebijeenkomst. Meer lezen over de paddentrek is te vinden op www.padden.nu.
 

Tim de Wolf

raadslid

035 - 602 67 61

Raadslid

Aandachtsgebieden: Natuur en Milieu - Bestuurlijke taken - Kunst en Cultuur - Verkeer en Vervoer 


Stuur een e-mail

Laat een reactie achter

Nieuwsoverzicht