4 Henk Diemers

Zorg en Welzijn - Sport en Recreatie - Verkeer en Vervoer

Ik ben een man van het volk die geïnteresseerd is in het wel en wee van de bewoners van onze gemeente. Ik zie het als het een uitdaging om iedereen vroegtijdig te betrekken bij inspraak. Als lid van GGS hoop ik dit te kunnen verwezenlijken met betrokkenheid, begrip en duidelijkheid. Ik verheug mij om deel uit te kunnen maken van GGS.

Achtergrond

Ik ben een Soester in hart en nieren en ik woon nog steeds met veel plezier in Soest in de wijk Overhees. Ik ben geboren in Soest (1956), getrouwd en vader van drie zonen en stiefvader van twee zonen. Werkzaam bij Connexxion, Gooi en Vechtstreek. Erelid van de vrijwillige brandweer Soest, na een lidmaatschap van 22 jaar, waarvan zes jaar als voorzitter. In deze periode heb ik kennis gemaakt met de lokale politiek o.a. door de projectgroep nieuwbouw brandweerkazerne destijds.

Waarom GGS

De laatste jaren is mijn interesse in de lokale politiek gegroeid. Om meer inzicht te krijgen heb ik deelgenomen aan o.a. een workshop kandidaat-raadslid die op initiatief van burgemeester Metz is gehouden. Om me goed te oriēnteren heb ik ook deelgenomen aan de discussie avonden, bestuurlijke vernieuwingen en participatie. Eind 2016 was ik een van de oprichters van het wijkcomité MAVO. Dit na het besluit van de gemeenteraad om een sporthal te realiseren op het Orlando terrein. Een besluit zonder noemenswaardige participatie naar de bewoners van Overhees. Dit gaf mij de doorslag om daadwerkelijk aan de lokale politiek te willen deelnemen! De keus was niet moeilijk. Het partijprogramma van de GGS past helemaal bij mijn ambitie! Andere aspecten zijn het enthousiasme en de stabiliteit van de GGS die mij erg aanspreken.