3 Annemarieke Weith-Plomp

Veiligheid - Zorg en welzijn - Onderwijs - Jeugdzaken

De komende jaren wil ik mij ervoor inzetten dat alle inwoners van Soest en Soesterberg zich hier net zo 'thuis' blijven voelen als ik.

Achtergrond

Ieder jaar na een paar weken zomervakantie in het buitenland, met mijn man en 2 kinderen, is het alsof ik Soest voor het eerst zie. Het bos, de duinen, de weilanden; ik ben hier geboren en getogen maar het blijft verrassend en fijn thuiskomen in zo'n mooie omgeving.

Waarom GGS

De komende jaren wil ik mij ervoor inzetten dat alle inwoners van Soest en Soesterberg zich net zo 'thuis' blijven voelen. Een thuis waar mensen graag wonen, werken, zich veilig voelen en kunnen ontwikkelen. Een thuis in een financieel gezonde gemeente met een duurzame economie, waar starters en gezinnen ook in de toekomst een solide bestaan hebben. Een plek waar kinderen veilig met de fiets naar school gaan, slootje kunnen springen, voetballen op straat en op ontdekkingsreis kunnen gaan in het bos. Een thuis waar ouderen 's avonds hun hond kunnen uitlaten zonder overlast te ervaren van hangroepen en zonder te struikelen over loszittende stoeptegels. Een plaats waar jongeren kansen krijgen en waar jongeren zonodig begeleid worden. Een gemeente waar niet eindeloos gepraat wordt, maar waar echt geluisterd wordt. Een gemeente die niet alleen denkt, maar ook doet.